Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna INEDIA, NIEJEDZENIE, POST
Dyskusje o inedii (niejedzeniu) i o postach.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

smog elektromagnetyczny jak uniknąć?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna -> Leczenie, Oczyszczanie Ciała i Umysłu, Zdrowie, Medycyna.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sportowiec

PostWysłany: 2010 07 27 18:46    Temat postu: smog elektromagnetyczny jak uniknąć? Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie znacie jakies moze urzadzenia ktore umieszcza sie w domu lub np pod łóżkiem albo na ciele ktore zapomiegaja wpływowo tych wszystkich fal ze sprzetów i anten na ciało??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
JMW

PostWysłany: 2010 07 27 20:22    Temat postu: siatka metalowa Odpowiedz z cytatem

Siatka Faraday's. Drobna siatka utkana z cienkiego drutu miedzianego, może też być żelazny, brązowy, mosiężny, w ostateczności aluminiowy. Taką siatką pokrywasz w całości aż do gruntu, pomieszczenie mające być chronione. Zamiast siatki można użyć folię. Ważne, aby cała siatka była dobrze uziemiona w kilku miejscach, grubym drutem, co najmniej 2 m w głąb ziemi a na końcu szeroki kawał blachy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Sportowiec

PostWysłany: 2010 07 27 21:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe jmw spoko ale to si e raczej tyczy budowy domu:) a mi chodzi cos takiego na ciało :)widzialem gdzies kiedys cos takiego na reke czy cos:) bede musial pokopac na necie jeszcze
Powrót do góry
newgargamel

PostWysłany: 2010 07 28 13:23    Temat postu: Re: siatka metalowa Odpowiedz z cytatem

JMW napisał:
Siatka Faraday's. Drobna siatka utkana z cienkiego drutu miedzianego, może też być żelazny, brązowy, mosiężny, w ostateczności aluminiowy. Taką siatką pokrywasz w całości aż do gruntu, pomieszczenie mające być chronione. Zamiast siatki można użyć folię. Ważne, aby cała siatka była dobrze uziemiona w kilku miejscach, grubym drutem, co najmniej 2 m w głąb ziemi a na końcu szeroki kawał blachy.

JMW, spotkales sie juz z takim rozwiazaniem u kogos w domu?
Powrót do góry
Sportowiec

PostWysłany: 2010 07 28 14:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi sie wydaje ze to cale dom by musiał byc osiatkowany ale nie wiem czy tylko podłoga czy sciany tez no i jak by dzilaly urzadzenia w srodku takie jak internet czy telefon
Powrót do góry
JMW

PostWysłany: 2010 07 28 20:23    Temat postu: tak Odpowiedz z cytatem

Tak, mój warsztat częściowo okleiłem folią aluminiową (w innym celu) jeszcze przed remontem. W czasie remontu zdjąłem to i jeszcze nie założyłem nowego, bo teraz robię inne doświadczenia, nie potrzebuję.

Telefony bezprzewodowe nie działają, jeżeli nadajniki są poza pokojem, jeżeli w pokoju, to jesteś w mikrofalówce Smile Podobnie nie działa radio i telewizja.

Gdybym dogłębnie remontował dom, wraz z tynkiem, albo budował nowy, to bezwzględnie zakładałbym siatkę Faraday's. Korzyść jest większa niż -- dla porównania -- wyniesienie się z pomieszczenia, gdzie ludzie palą papierosy, na zewnątrz, gdzie jest świeże powietrze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna -> Leczenie, Oczyszczanie Ciała i Umysłu, Zdrowie, Medycyna. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: