|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hunab-ku

|
Wysłany: 2011 03 28 11:27 Temat postu: Kochane Słoneczko! |
|
|
Na przecudownym spotkaniu u Joachimka, w którym miałem przyjemność uczestniczyć, dowiedzieliśmy się o zbawiennej mocy Słońca na nasze ciało. Informacja, jak to informacja ... trzeba było mi ją sprawdzić w kwestii wzroku chociażby.
I tak ... oczy mam już całkiem niezłe (przestałem nosić okulary w trakcie surowego jedzenia), ale czasami, szczególnie rano ... jakbym miał gorszą ostrość widzenia. Ostrość ta zwykle po 4-5 pacjencie mi już się poprawia, aby przed wieczorem znów się pogorszyć.
Jak wyszedłem z domu, właśnie słoneczko wyłaniało się z nad jednego domu. Wiem, że to trochę za późno ... ale postanowiłem sobie spojrzeć w tarczę Słońca przez 7 sekund ... przecież i tak wszystko wróci do normy jakby co
No i .....
Rewelacja.
Po 1-2 minutach ustąpił jeden "mroczek" w oku po Słońcu ... a potem w pracy ostrość widzenia REWELACYJNA !!!
Bosko!
Dzięki Joachim !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
Wysłany: 2011 03 28 18:38 Temat postu: |
|
|
Hunabku, czy ty jesteś witarianinem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1760 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2011 03 28 18:47 Temat postu: patrzenie w słońce -- "sungazing" |
|
|
hunab-ku, no żeby tak szybko, tylko po jednym spojrzeniu w słońce, to bym nie uwierzył, może to więcej sugestia. Z tego co do mnie doszło w postaci informacji i z mojego doświadczenia, to patrzenie w słońce, oczywiście po czasie dostosowawczych treningów, trwające co najmniej 10 minut, stale, dopiero powoduje trwałą poprawę ostrości widzenia.
Ale, oczywiście, każdy jest inny i może w twoim przypadku właśnie stało się inaczej.
Tutaj sporo wartościowych informacji na ten temat:
http://solarhealing.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2011 03 28 19:25 Temat postu: |
|
|
Maja ... z małymi wyjątkami (czas urlopowych wyjazdów) tak ... jestem surojadem.
Joachim ... skoro Ty się dziwisz, to ja tym bardziej. Tym bardziej, że jestem pewien jak mi oczy pracowały ....
No i jeszcze ... tak dla próby ... zerknąłem na Słońce po 1-2 sekundy na każdą gałkę około 14-ej (zanim się zachmurzyło) ... i znowu ... mroczki 5-10 sekund i poprawa ostrości ... ale już na krócej.
Zobaczymy co będzie jutro rano
Dzięki za stronkę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|